Teclite 600R composiet glijlagermateriaalOfferte aanvragen »


Meer informatie »

Teclite 600R composiet glijlager materiaal

Teclite is de verzamelnaam van een serie moderne composiet lager materialen. Op het gebied van glijlagers zijn de Teclite glijlagers en gewrichtslagers een perfect onderhoudsarm alternatief voor gesmeerde metallic / bronzen lagersystemen.

Teclite is opgebouwd uit materialen van fijn geweven stoffen, welke zijn geïmpregneerd met polyester harsen. Door beïnvloeding van het composiet lager materiaal (variatie van weefsel en hars), kunnen de fysieke en chemische eigenschappen worden aangepast om aan te sluiten bij specifieke toepassingen. De hoge belastbaarheid, slijtagebestendigheid, zelf smerende eigenschappen en het anti-corroderend gedrag van deze onderhoudsvrije lagers maken ze uitermate geschikt voor de meest uitdagende bewegingstoepassingen.

Glijlagers Teclite 600R
De hars in het Teclite 600R glijlager materiaal wordt gemengd met additieven, gecombineerd met een speciaal vezeldoek om de mechanische eigenschappen (met name de wrijvingscoëfficiënt) tot zeer lage waardes te doen zakken. De fysische en mechanische eigenschappen van het Teclite 600R glijlager materiaal maken het een ideaal zelfsmerend lagermateriaal voor droge en natte omstandigheden, dat voornamelijk uitblinkt in de zeer lage wrijvingscoëfficiënt. Toch heeft het nog een hoge slijtvastheid in zwaar belastende omstandigheden zoals in de kranen- of bruggenbouw.

Teclite 600R composiet PTFE laagEigenschappen Teclite 600R glijlagers:
* Zelfsmerend en onderhoudsvrij
* Zeer weinig tot geen stick-slip
* Slijtvast
* Lage uitzettingscoëfficiënt
* Maatvast, ook in natte omgevingen
* 1/6 gewicht van staal
* Ideaal om scheefstelling op te vangen
* Trillingdempend
* Zeer hoog belastbaar en een laag slijtageniveau

Montage:
Om een goede functionaliteit van composietlagers te garanderen is een juiste montage met de juiste maatvoeringen vereist. Voor de juiste maatvoeringen van het lager verzorgen wij technische berekeningen om de juiste passingen en eindspelingen te verkrijgen aan de hand van de as-/pin- en gat-/huismaten van de klant. Voor de montage kunnen wij ondersteuning bieden en indien gewenst kunnen wij montages ook uitvoeren.

Toepassingsgebied Teclite 600R glijlagers:
* Offshore – Booreilanden
* Binnenvaart – Schepen
* Civiele techniek – Bruggen/sluizen
* Landbouw – Hydrauliek
* Machinebouw – Voedingsindustrie
* Constructiebouw – Kranen

Verkrijgbaarheid:
Ons composiet materiaal is in verschillenden varianten verkrijgbaar. Iedere variant heeft zijn eigen unieke eigenschap om aan te sluiten bij de benodigdheden van een specifieke toepassing. Onze voorradige composieten zullen in de meeste omstandigheden toegepast kunnen worden; naast onze Teclite 600R betreft dit:

* Teclite 100 composiet glijlager materiaal
* Teclite 100M composiet glijlager materiaal
* Teclite 300 composiet glijlager materiaal
* Teclite 600 composiet glijlager materiaal

Voor de juiste keuze in lagermateriaal, neem contact met ons op. Onze medewerkers zullen u adviseren over alle mogelijkheden.

Vanuit plaatmateriaal en buis- / stafmateriaal kan bijna ieder specifiek soort maatwerk worden geproduceerd. Daarbij leveren wij ook het onbewerkte materiaal indien men eigen machinemogelijkheden heeft.